Υπάρχει εναλλακτική λύση?

Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικές κλινικές ενδείξεις για την κατάθλιψη, όσον αφορά στην εναλλακτική ιατρική. Παρόλα αυτά, μερικοί μπορεί να ωφεληθούν από εναλλακτικές θεραπείες, όπως είναι η αρωματοθεραπεία, η ομοιοπαθητική ή το μασάζ, γιατί αισθάνονται ότι προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στον εαυτό τους και έτσι “ανεβαίνουν” ψυχολογικά. Αν βρείτε αυτές τις θεραπείες ευεργετικές, να τις ακολουθήσετε μαζί με τις ορθόδοξες πρακτικές.

Ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας

Αυτό εξαρτάται από το βαθμό της κατάθλιψης. Όσοι υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη, αισθάνονται ότι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα και γίνονται ακόμη χειρότερα, όταν τους υποδείξουμε ότι πρέπει να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους!

Αν έχεις κατάθλιψη, παραδέξου ότι δεν είσαι καλά όπως ακριβώς θα έκανες και με οποιαδήποτε άλλη αρρώστια. Κατάλαβε ότι οι αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις για τον εαυτό σου είναι μέρος της αρρώστιας και ότι έχει επηρεαστεί η κρίση σου. Είναι καλύτερα την περίοδο αυτή να αποφύγεις να πάρεις αποφάσεις, για παράδειγμα για το μέλλον σου, τη δουλειά σου ή τις σχέσεις σου.

Αν η κατάθλιψή σου δεν είναι βαριά ή αισθάνεσαι ότι μπαίνεις σε κατάθλιψη, μπορεί να μπορέσεις να σταματήσεις την “πτώση” προσέχοντας τον εαυτό σου καλύτερα. Κοιμήσου καλά, κόψε το αλκοόλ, (γνωστό καταθλιπτικό), και βεβαιώσου ότι δεν θα σε απασχολήσουν στρεσογόνα θέματα. Αν αισθάνεσαι θυμό, απογοήτευση, πίκρα κτλ, εκφράσου ανοιχτά, αντί να φυλάς τέτοια συναισθήματα μέσα σου.