Θεατρική παράσταση Αφιερωμένη στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Θεατρική παράσταση Αφιερωμένη στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

Με πρωτόγνωρη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η θεατρική παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών νομού Τρικάλων θεατρικές διαΔΡΩμές, σχεδίασε και υλοποίησε αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για μια μοντέρνα κωμωδία του Άκη Δήμου, στην οποία σατιρίζονται τα ήθη και οι συμπεριφοράς μιας τυπικής μεγαλοαστικής οικογένειας, στην οποία σύνορα πηγαινοέρχονται, πεθαμένοι ανασταίνονται και δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ η Ιοκάστη Παπαδάμου η πρωταγωνίστρια, βάζει τα πάντα στην θέση τους.

            Η θεατρική ομάδα είναι γνωστή για τις επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάζει στο κοινό των Τρικάλων και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ήταν τρανταχτή απόδειξη καθώς παρακολούθησαν την παράσταση πάνω από 600 θεατές. Πέρα όμως από το πλούσιο ταλέντο που ξεδίπλωσαν για ακόμα μια φορά στην σκηνή οι εκπαιδευτικοί-ηθοποιοί, η παράσταση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς η ομάδα των εκπαιδευτικών αποφάσισε να αφιερώσει την παράσταση αυτή στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κάνουν ακόμα πιο γνωστή την δράση της.

 

Η κ. Δήμητρα Καλογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, παρευρέθηκε στη θεατρική παράσταση έχοντας την ευκαιρία να χαιρετίσει την εκδήλωση και να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους το πολυετές έργο της εταιρείας αλλά και τις δράσεις της για τα άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας αλλά και τις οικογένειές τους. Σε όλους τους θεατές μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα προσωπικής συζήτησης και ενημέρωσης.

 

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, τα μέλη της θεατρικής ομάδας δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν την παράσταση και να την αφιερώσουν και πάλι στην ΕΕΣΚΠ.

 

Οι συντελεστές της παράστασης

 

Σκηνοθεσία : Δήμητρα Γ. Βαργιάμη

 

Έπαιξαν:  ( με σειρά εμφάνισης):

Ρωμύλος : Θανάσης Νάκας

Γιούρη: Κώστας Ταμπάκος

Κάτια: Χρύσα Χαρδαλίδου

Ιοκάστη: Φανή Σμιξιώτη

Κοσμάς: Χρήστος Κωστάκης

Στέφανος: Κώστας Μιχαλάκης

Νάντια: Γιώτα Καραστογιάννη

 

Επιμέλεια κίνησης: Φαίη  Τζιαμουράνη

Χορεύουν:  Χορευτική  ομάδα του ΧΟΤ Τρικάλων

Μακιγιάζ: ΙΕΚ Τρικάλων-Τμήμα Αισθητικής

Υποβολέας:  Σπύρος Παπανικολάου

Σκηνικά : Αρχοντούλα Γαβρά και

Βοηθοί σκηνικών : Πέτρος Νταραράς – Θέμης Νταραράς

Φωτογραφίες : Θανάσης Σπανιάς

 

 

 

Ερικαίτη Φίντζου

Διοικητική Υπάλληλος της ΕΕΣΚΠ