Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ 2016 Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ 2016

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, πραγματοποίησε καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τη ΣΚΠ. Οι ενέργειες της καμπάνιας έλαβαν χώρα στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ατά τόπους γραφεία με δράσεις που υποστηρίχθηκαν από το προσωπικό της ΕΕΣΚΠ και εθελοντές.

Οι φίλοι της ΕΕΣΚΠ αλλά και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις κατά τόπους εκδηώσεις και να δηλώσουν την υποσήριξή τους στα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να προωθήσουν το μήνυμα της «Ανεξαρτησίας» φορώντας το πορτοκαλί κορδελάκι.

Όλο το μήνα Μάΐο ένα λεωφορείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) βαμμένο στο χρώμα της ΣΚΠ κυκλοφόρησε στην πόλη διαδίδοντας το μήνυμα της ΣΚΠ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ

Το Σάββατο 21 Μαΐου, η ΕΕΣΚΠ συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ταινιών που οργανώθηκε από το Δίκτυο Συλλόγων Σωματικής Υγείας Β. Ελλάδας. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές Άτομα με ΣΚΠ, που έχουν γυριστεί με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη ΣΚΠ, της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη ΣΚΠ και της MS Society of Canada. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που συντόνισαν πρόεδρος της ΕΕΣΚΠ κος Αναστάσιος Ωρολογάς και ο Γενικός Γραμματέας κος Κωνσταντίνος Μιχαλάκης.

MS Festival

Την Κυριακή 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στους καταπράσινους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικης Σχολής Θεσσαλονίκης, το MS Festival που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς. Τα μέλη αλλά και φίλοι της ΕΕΣΚΠ ταξιδεψαν από τις κοντινές πόλεις για να συμμετέχουν στη μοναδική αυτή γιορτή για τη ΣΚΠ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στη μαγιάτικη φυση της ΑΓΣ κάνοντας ταυτόχρονα την ξενάγηση και μαθαίνοντας την ιστορία και το ρόλο της Σχολής. Έπειτα δοκιμάσαμε τις ξεχωριστές συνταγές που ετοίμασε αποκλειστικά για εμάς ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός, χρησιμοποιώντας τα αγνά υλικά από το Αγρόκτημα της Σχολής. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα σύντομο σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογώνησης που ετοιμασαν για την ΕΕΣΚΠ τα μέλη της Ελληνι΄ςη Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν λιπομέτρηση και να λάβουν διατροφικές συμβουλές από τη συνεργάτιδα της ΕΕΣΚΠ, Διατροφολόγο κ. Κύρου Μαρία. Στη συνέχεια ο ενημερωτικός κύκλος άνοιξε με την παρουσίαση του Προέδρου της ΕΕΣΚΠ, Καθηγητή Νευρολογίας ΑΠΘ και Δ/ντη της Α’ Ν/Κ ΑΧΕΠΑ κ. Αναστάσιου Ωρολογά, που εστίασε στο έργο και τις δράσεις της ΕΕΣΚΠ καθώς και στα προγράμματα και τις δραστηριότητες που οργανώνει τόσο για τα άτομα με ΣΚΠ όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους στα κατά τόπους γραφεία μας. Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του Ειδικού Οδοντίατρου κ. Χάρη Χάρη, που παρουσίασε τα προβλήματα στοματικής υγιεινής που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ΣΚΠ. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της ΣΚΠ κ. Κωνσταντίνος Μιχαλάκης μας μετέφερε τα νέα για τη νόσο και τις νέες έρευνες που πραγματοποιούνται, φέρνοντας τη γνώση αυτή από το τελυταίο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη ΣΚΠ στο οποίο συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τον ενημερωτικό κύκλο έκλεισε η Dr. Γαροπούλου Βασιλική , Eπιστ. Σύμβουλος Αποκατάστασης της ΕΕΣΚΠ κ μέλος του ΔΣ, που εκτός από τα τελευταία ερευνητικά επιστημονικά δεδομένα που παρουσίασε έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε ένα Scientific 4-minute REHAB-workout (Επιστ. θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης διάρκειας 4 λεπτών)

Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ

Η καμπάνια έλαβε χώρα στις πόλεις Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους), Αθήνα (Athens Metro Mall και Προπύλαια), Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ενημερωτικά σταντ που στήθηκαν ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ, να ενημερωθούν για τη συμτωματολογία της ΣΚΠ και να δηλώσουν αρωγοί στον αγώνα για τη ΣΚΠ φορώντας το πορτοκαλί κορδελάκι και βγάζοντας φωτογραφιες τις οποίες προώθησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Εκδήλωση “Φωτίζουμε το Λευκό Πύργο στο χρώμα της ΣΚΠ”

Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ 2016