Αναστάσιος Ωρολογάς

[vitae name=Ωρολογάς Αναστάσιος|title=Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας για την ΣΚΠ|facebook=100013853505409]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1950. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1975 και αφού ειδικεύτηκε στη Νευρολογική και Ψυχιατρική του ΑΠΘ, έλαβε τον τίτλο του Νευρολόγου-Ψυχίατρου. Το 1981 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάστηκε για 30 χρόνια στη Β΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ – αρχικά ως Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και μετέπειτα Τακτικός Καθηγητής Νευρολογίας. Το 2011 έγινε Διευθυντής της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με αντικείμενο την Κλινική Νευρολογία, τη Νευροχημεία και τη Νευροακτινολογία. Έχει εργαστεί επίσης σαν επισκέπτης ερευνητής στο Νευροχημικό εργαστήριο του Νευροψυχιατρικού Ινστιτούτου του UCLA.

Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως τη νευροχημεία, τη νευροφαρμακολογία και τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Οι 245 εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, επετηρίδες, βιβλία και διατριβές παγκοσμίως. Έχει λάβει 3 υποτροφίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Το 1981 οργάνωσε το Εργαστήριο Κλινικής Νευροχημείας και Νευροφαρμακολογίας της Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, από το οποίο εκπονήθηκαν διδακτορικές διατριβές, βιβλία μεταπτυχιακών και επιστημονικές εργασίες. Το 1985 κατάρτισε το πρώτο ειδικό εξωτερικό ιατρείο στη Β. Ελλάδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, στη Β΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ.

Είναι μέλος συνολικά σε 25 Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρίες και από το 1999 κατέχει τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (www.gmss.gr).

Από το 2005 συμμετέχει στην Ειδική Υγειονομική Επιτροπή για νευροψυχικές νόσους του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας, από το 2010 στην επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και από το 2011 στην επιτροπή Ταμείου Υποστήριξης Φοιτητών.

Ασχολείται με τη ζωγραφική από τη δεκαετία του ΄60, ζωγραφίζοντας με διάφορες τεχνικές. Τα έργα του ποικίλουν σε θεματολογία και αναδεικνύουν το εξαιρετικό του ταλέντο και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Ημερομηνία γέννησης: 25/6/1950
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με 2 παιδιά
Εθνικότητα Ελληνική

[/vitae]