Νεότερες προκλήσεις στη θεραπευική αντιμετώπιση της ΣΚΠ

Νεότερες προκλήσεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, είχαν τη χαρά να υποδεχτούν τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΣΚΠ σε μια ακόμη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Αγιορείτικη Εστία άνοιξε τις πόρτες της και μας υποδέχτηκε για πρώτη φορά στους χώρους της. Για την υποδοχή των συμμετεχόντων, προσφέρθηκε καφές και ελαφριά εδέσματα. Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο κ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Πρόεδρος της ΕΕΣΚΠ, Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ και Δ/ντης Α’ Ν/Κ ΑΧΕΠΑ, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια παρουσίαση του έργου και των δραστηριοτήτων της ΕΕΣΚΠ δίνοντας έμφαση στις δραστηριότητες του Γραφείου Θεσσαλονίκης που αυξάνονται με σκοπό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότερο τα άτομα με ΣΚΠ αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Κούτλας Δ/ντης Νευρολογίας Ν/Κ Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που στην παρουσίασή του με τίτλο: “Αντιμετώπος με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ποιές είναι οι θεραπευτικές μου επιλογές;” έδωσε μια σαφή εικόνα για όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές που έχουν σήμερα τα άτομα με ΣΚΠ και για ακόμα μια φορά τόνισε τη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης της ΣΚΠ από ομάδα ειδικών επιστημόνων. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου οι ομιλητές μας είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και να δώσουν διευκρινήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με την ξενάγησή μας στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος” που αυτό τον καιρό παρουσιάζεται στους χώρους της Αγιορείτικης Εστίας.

 

Αγιορειτική Εστία

 

Ημερίδα με θέμα «Νεότερες προκλήσεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» στην Αγιορειτική Εστία.

Το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 η Αγιορειτική Εστία άνοιξε τον φιλόξενο και προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες χώρο της, για να υποδεχθεί τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε μια ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νεότερες προκλήσεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της ΣΚΠ».
Στην ηλιόλουστη αυλή της Αγιορειτικής Εστίας μέλη της Εταιρίας και της Αγιορειτικής Εστίας υποδέχθηκαν τον κόσμο που παρευρέθηκε με καφέ κι ελαφριά εδέσματα. 
Στη συνέχεια στον κατάμεστο χώρο του Βιβλιοπωλείου ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Αναστάσιος Ντούρος καλωσόρισε τον κόσμο, εξέφρασε την χαρά του για την διοργάνωση της ημερίδας και παρουσίασε με μια σύντομη ομιλία το έργο και τις δράσεις της Αγιορειτικής Εστίας.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισαγωγή του Πρόεδρου του Δ.Σ. της ΕΕΣΚΠ, κ. Αναστάσιου Ωρολογά, Καθηγητή Νευρολογίας – δ/ντη της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και συνεχίστηκε με την παρουσίαση από τον κ. Ευάγγελο Κούτλα, δ/ντη Νευρολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της εισήγησης με θέμα «Αντιμέτωπος με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ποιες είναι οι θεραπευτικές μου επιλογές;». 
Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας, όπου τα μέλη και οι επισκέπτες της εκδήλωσης, είχαν τη δυνατότητα να δουν την Έκθεση με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που παρουσιάζει καλλιτεχνικές φωτογραφίες τεσσάρων ξένων φωτογράφων από το Άγιον Όρος.