Μια Ελλάδα στα πορτοκαλί

Συμβολική τιμή στην Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

Εδώ και αρκετά χρόνια η 30η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως η μέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ημέρα εκείνη, αλλά και σχεδόν ολόκληρο τον Μάιο, πραγματοποιούνταν ποικίλες εκδηλώσεις, ενημερωτικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού και αθλητικού χαρακτήρα. Παρόμοιες εκδηλώσεις οργάνωνε και η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας τα προηγούμενα χρόνια.

Από πέρυσι όμως η πανδημία άλλαξε τα σχέδια. Οι εκδηλώσεις έγιναν σε ψηφιακές πλατφόρμες και η ενημέρωση του κοινού μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η ΕΕΣΚΠ δοκίμασε σε μεγαλύτερη κλίμακα των φωτισμό διαφόρων κτηρίων ή μνημείων ανά την Ελλάδα σε χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αλλά και της Ελληνικής Εταιρίας. Έτσι, σε πάνω από δώδεκα περιοχές της χώρας φωτίστηκαν χώροι όπως οι «Ομπρέλες» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το Δημαρχείο Ηλιούπολης στην Αττική, η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα, τα δημαρχεία Φλώρινας και Καρδίτσας, το Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης, το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς και άλλοι.

Φέτος, η Ελληνική Εταιρία φιλοδοξεί να ανάψει το πορτοκαλί χρώμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, απευθύνθηκε στην ΚΕΔΕ και στον πρόεδρο της και Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην δράση αυτή οι Δήμοι όλης της χώρας, φωτίζοντας σε πορτοκαλί χρώμα ένα εμβληματικό κτήριο, μνημείο ή χώρο. Ο κ. Παπαστεργίου, γνωστός για τις ευαισθησίες του πάνω σε ζητήματα αναπηρίας, απάντησε άμεσα και θετικά στο αίτημα αυτό και δεσμεύθηκε να ζητήσει από κάθε Δήμο να προχωρήσει σε μια τέτοια δράση.

Φυσικά, όσοι Δήμοι συμμετάσχουν στην δράση αυτή θα έχουν την επιστημονική υποστήριξη από την Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ενώ θα τύχουν της θετικής προβολής όχι μόνο σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα, αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η Ελληνική Εταιρία από το 1992 που ιδρύθηκε έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα www.gmss. gr ή να απευθυνθείτε στο info@gmss.gr.

 

 

Παρακαλούμε πολύ για τη αναδημοσίευση του.