Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας του Γραφείου Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου στου φιλόξενο χώρο του καφέ «Φρούριο» ο καφές γνωριμίας που οργάνωσε το Γραφείο Θεσσαλίας της ΕΕΣΚΠ. Ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση, μετά από έναν δύσκολο για όλους χειμώνα, λόγω Πανδημίας που μας ανάγκασε να περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας.

Παρόλα αυτά, παρουσιάστηκαν από την κ. Κατερίνα Κοπάνου οι μέχρι τώρα δράσεις του Γραφείου, η κ. Ιωάννα Τσαβδαρίδου, με το χαμόγελο και τα ζεστά της λόγια, εμψύχωσε ασθενείς και φροντιστές, δίνοντας μήνυμα ελπίδας μέσα από προσωπικά βιώματα, ενώ η κ. Αργυρώ Κρασέ περιέγραψε όσα ετοιμάζονται για τον Μάιο, μήνα ευαισθητοποίησης για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που κορυφώνεται με την Παγκόσμια Ημέρα στις 30 του μήνα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Μαΐου θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και την άσκηση σε συνεργασία με την ομάδα των Lifewalkers, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου στο πάρκο του Άη Γιώργη θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές επιδείξεις άσκησης, όχι μόνο για άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αλλά και για όλους. Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας παπούτσια, το καλό σας χαμόγελο κι ελάτε να έχουμε ένα δημιουργικό και όμορφο πρωινό. Τέλος, η Παγκόσμια Ημέρα θα εορταστεί συμβολικά στα Τρίκαλα, με τον φωτισμό της ιστορικής Κεντρικής Γέφυρας στο πορτοκαλί χρώμα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο κ. Γιάννης Κουτεντάκης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Exercise is Medicine Hellas», όσο και ο κ. Θωμάς Μπέσιος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με τον επιστημονικό τους λόγο και τις παρατηρήσεις τους βοήθησαν πάρα πολύ στην συζήτηση και έθεσαν τις βάσεις για νέες συνεργασίες και δραστηριότητες.

Η επιτροπή του Γραφείου Θεσσαλίας σας εύχεται Καλό Πάσχα και σας περιμένουμε στις δραστηριότητες μας.