Kοπή Πίτας Γραφείο Θεσσαλονίκης Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας 2016

Κοπή πίτας Γραφείο Θεσσαλονίκης 2016

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Η κοπή πίτας του Γραφείου Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, είναι μια από τις πιο σημαντικές μας εκδηλώσεις καθώς αποτελεί για όλους τους συμμετέχοντες, μια ευκαιρία για συνάντηση με άλλα μέλη μας και ψυχαγωγία. Αυτή τη χρονιά η Κοπή Πίτας πραγματοποιήθηκε στον εξαιρετικό χώρο του Πολιτιστικού-Εκπαιδευτικού  Κέντρου «Γεράσιμος & Χαρίκλεια Κρασσά» στο Πανόραμα. Οι 300 περίπου συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα και να διασκεδάσουν με τη συνοδεία των ταιριαστών μουσικών επιλογών που έκανε ο dj Πάναγιώτης Μητρολίδης.

Στην εκδήλωσή μας, παρουσιάστηκαν όλα τα προγράμματα και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Γραφείο της Θεσσαλονίκης από τους εθελοντές συνεργάτες και θεραπευτές μας. Συγκεκριμένα μας μίλησαν για τα προγράμματά τους και τη συνεργασία τους με την ΕΕΣΚΠ η κ. Γαροπούλου (Πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης και Pilates), ο κ. Συλλόπουλος (Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας), ο κ. Μπάλαρης και η κ. Ηλιού (Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας), η κ. Κύρου (Συνεδρίες με Διατροφολόγο).

Ιδιαίτερη στιγμή για τη φετινή κοπή πίτας, αποτέλεσε η βράβευση της κυρίας Ελένης Ρωμούδη. Η κυρία Ρωμούδη, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΚΠ, βραβεύτηκε για την επι σειρά ετών προσφορά της στο Σύλλογο, τόσο ως εθελόντρια όσο και ως μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Γραφείου Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου από τη θέση της ως Ταμεία. Βαθύτατα συγκινημένη η κ. Ρωμούδη, εξέφραση τις θερμές της ευχαριστίες για τη βράβευση αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν ιδιαίτερη τιμή για εκείνη να αναγνωρίζεται με αυτό τον τρόπο η προσπάθειά της να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την Εταιρία.

Επιπλέον βραβεύτηκε για την εθελοντική της προσφορά στην ΕΕΣΚΠ η κ. Μαυρουδή Αντωνία, που έμπρακτα και ακούραστα βοηθά  τα τελευταία 16 χρόνια την Εταιρία μας. Συγκινημένη ανέβηκε στο βήμα και πήρε το λόγο εκφράζοντας την ειλικρινή της χαρά για αυτή τη βράβευση, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τις δράσεις και το έργο της ΕΕΣΚΠ. Τα βραβεία μας έκλεισαν με το «Βραβείο Φροντιστή», που απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος, με σκοπό να τιμηθούν συμβολικά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που στηρίζουν και συμπαραστέκονται ακούραστα στα Άτομα με ΣΚΠ.

Μεγάλη  χαρά μας έδωσε φέτος η παρουσία στην εκδήλωσή μας της συναδέλφου μας από την Αθήνα κας Ευγενίας Μακρυκώστα, που ταξίδεψε για να παρευρεθεί στο πλευρό του Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Γραφείου Αττικής κ. Νικόλαου Κουτσογούλα MD Γενικού Χειρουργού.

Η φετινή μας εκδήλωση ήταν ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο. Η 14η Φεβρουαρίου, ήταν η μέρα της επίσημης έναρξης της Παγκόμσιας Καμπάνιας “Kiss Goodbye to MS” την οποία η Εταιρία μας προτάθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη ΣΚΠ (MSIF) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, στην εκδήλωσή μας επικράτησε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν ικανοποιημένοι.

 

Φίντζου Ερικαίτη-Μαρία

Διοικητική Υπάλληλος ΕΕΣΚΠ