Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός ατομικά ή ομαδικά είναι μία στάση ζωής που στις μέρες μας, μέρες κρίσης, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία.

Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια, ψυχολογική και υλική. Οι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα άτομα με ειδικές ικανότητες, οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας και με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα και όχι μόνο χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ο εθελοντισμός εκτός από την ανιδιοτελή προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο προσφέρει σημαντικά οφέλη και στον εθελοντή.

Είναι μια αλτρουιστική πράξη χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι ο εθελοντισμός συνδέεται με βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και σε πολλές χώρες γιατροί συστήνουν ως μέρος της θεραπείας την εθελοντική εργασία.

Ο εθελοντής αυξάνει τις κοινωνικές επαφές του, ξεπερνά πιο εύκολα τις δύσκολες στιγμές του και βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του.

Η δύναμη της προσφοράς σου είναι τεράστια για την βοήθεια στον συνάνθρωπο. Συμμετέχεις, μαθαίνεις και ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που διαφορετικά ενδεχομένως να μην μπορούσες.

Τέλος, θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία από την επταετή προσφορά μου στην Ελληνική εταιρία για την Σκλήρυνση κατά πλάκας του γραφείου Αττικής.

Όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τη προσφορά μου εισέπραξα πολλά διδάγματα ζωής και αισθάνομαι πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Μπορεί ένας μόνος του να μη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο άλλα όλοι μαζί μπορούμε!

Κυριακή Μαρή

Εθελόντρια

Πτυχιούχος Οικονομικής Σχολής