Επιστολή Υπουργείου Παιδείας

Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε ένα σχέδιο προσωρινής κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη χρονιά, προσπαθώντας να εξορθολογίσει την χαώδη κατάσταση με τους πολλαπλούς πίνακες αναπληρωτών. Δυστυχώς, το προσχέδιο του Υπουργείου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλες τις κατηγορίες αναπληρωτών και οι αντιδράσεις δημιούργησαν μια νέα σειρά συζητήσεων.

Από την πλευρά της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας θεωρήσαμε σωστό να παρέμβουμε στο κομμάτι που αφορά τις ειδικές κατηγορίες, μέσα στις οποίες ανήκουν και οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από την νόσο.

Το σχέδιο του Υπουργείου δεν είναι τίποτε άλλο από αντιγραφή του νόμου του 2010 και ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην ουσία του. Σε εκείνον τον νόμο δίνονταν (αυθαίρετα, χωρίς κάποια επιστημονική βάση) ένα bonus 7 μορίων στις ειδικές κατηγορίες, αντί για την πρόταξη, με προϋπόθεση μάλιστα την επιτυχία σε έναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Και τότε είχαμε κάνει διαβήματα, ότι δεν μπορεί να παρακαμφθεί ο νόμος 3194/03, ο οποίος προβλέπει την πρόταξη των εκπαιδευτικών με ΣΚΠ, αλλά και τώρα στείλαμε την άποψή μας στο Υπουργείο Παιδείας, με επιστολή.

 

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης

Γεν. Γραμματέας ΕΕΣΚΠ

Φιλόλογος – Ιστορικός

 

Κατεβάστε την επιστολή από εδώ