Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στο πλευρό των παραπληγικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στο πλευρό των παραπληγικών

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών στις 30.09.10  έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με κεντρικό το δίκαιο αίτημα της επίλυσης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που πλήττονται βάναυσα από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

 

Στην κινητοποίηση έδωσε δυναμικό «παρών» αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ι. Βαρδακαστάνη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Κλεισιώτη, τον επίτιμο Γενικό Γραμματέα κ. Πανανό, τον Αναπληρωτή Οργανωτικό Γραμματέα κ. Λυμβαίο και άλλα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της, καθώς και εκπρόσωποι από τους φορείς – μέλη της Συνομοσπονδίας, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων κτλ.

 

Μετά την έντονη πίεση που άσκησε το εθνικό αναπηρικό κίνημα με τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, στον οποίο τέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα, ενώ στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στην οποία επίσης μετείχαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ και ο Πρόεδρος της ΕΟΚΑ, έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεσμεύτηκε για:

 

– την άμεση κατάργηση της απόφασης με την οποία περικόπτονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας από το εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας

– τον καθορισμό άμεσης συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζο Ηλία, προκειμένου να συζητηθεί η αύξηση του εξωιδρυματικού επιδόματος και άλλα θέματα.

 

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα επαγρυπνεί και θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, επί ίσοις όροις, για όλους ανεξαιρέτους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193.