Real MS: Το Σενάριο της δικής σου Ιστορίας

Η Real MS διοργανώνει διαγωνισμό ταινίας. Γράψε την δική σου ιστορία και στείλε την στο διαγωνισμό και που ξέρεις? Μπορεί να γίνει ταινία.

Πληροφορίες:
Συμμετοχή στο διαγωνισμό Real MS: «Το Σενάριο της δικής Σου Ιστορίας»
Τελευταία προθεσμία συμμετοχής: 30 Αυγούστου 2010, ώρα 01.59
Η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό «Το Σενάριο της δικής Σου Ιστορίας» είναι εύκολη και γρήγορη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να περιγράψετε τη δική σας Ιστορία για μια ταινία μικρού μήκους, σε ένα κείμενο έως 250 λέξεις. Η Ιστορία πρέπει να βασίζεται στην ιδέα ότι η ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με μία θετική και αισιόδοξη στάση.
Η ιδέα του Σεναρίου σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:
• Τον τίτλο της ταινίας σας
• Την κεντρική ιδέα της Ιστορίας
• Πού θα εκτυλίσσεται η ταινία
• Τους κεντρικούς χαρακτήρες της ιστορίας σας
Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας ότι είναι σημαντικό να μην προωθούνται ή αναφέρονται στο σενάριό σας τα ονόματα οποιασδήποτε θεραπείας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση ή για κάποια άλλη θεραπεία (είτε οι εμπορικές ονομασίες, είτε οι δραστικές ουσίες).
Θα χρειαστείτε μόνο 5 ή 10 λεπτά για να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής. Θα λάβετε αυτόματα ηλεκτρονική επιβεβαίωση της συμμετοχής σας. ΠΡΟΣΟΧΗ – Η φόρμα συμμετοχής δεν μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε να τη συμπληρώνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της συμμετοχής σας.
Εφόσον το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε μία φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο σχετικά με το σενάριό σας. Στο βίντεο μπορείτε να περιγράφετε πως εμπνευστήκατε το σενάριό σας και να αναφέρετε γιατί αυτό μπορεί να γίνει η ιδανική ταινία μικρού μήκους για το διαγωνισμό «Real MS:Το Σενάριο της δικής Σου Ιστορίας». Θα υπάρχει σύνδεση (link) μεταξύ της φωτογραφίας ή του βίντεο και του σεναρίου που θα εισάγετε, για να εμπνέει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας που θα ψηφίζουν τα σενάρια του διαγωνισμού.
[Προσοχή: Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι των Η.Π.Α. ]

Κριτήρια αξιολόγησης των σεναρίων
Το σενάριο σας θα μεταφραστεί στα αγγλικά και μαζί με το ελληνικό κείμενο θα αναρτηθεί στο Real MS website, ώστε ο καθένας που εγγράφετε να μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του.
Επιπλέον, το σενάριο σας θα κριθεί από τους διοργανωτές της καμπάνιας Real MS σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
• Η ιδέα του Σεναρίου να είναι πρωτότυπη και ελκυστική (μέγιστη βαθμολογία: 10 βαθμοί)
• H ιδέα του Σεναρίου θα πρέπει ξεκάθαρα να εκφράζει ότι η ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με μία θετική και αισιόδοξη στάση (μέγιστη βαθμολογία: 15 βαθμοί)
• Η κεντρική ιδέα να είναι σαφής, καλά δομημένη και να ταιριάζει με τον τόπο όπου θα εκτυλίσσεται η ταινία (μέγιστη βαθμολογία: 5 βαθμοί)
• Οι χαρακτήρες να είναι ελκυστικοί και να μπορούν να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της ταινίας (μέγιστη βαθμολογία: 5 βαθμοί)
• Όλη η Ιστορία πρέπει να περιγράφεται στη διάρκεια των 3-5 λεπτών της ταινίας μικρού μήκους και να είναι εύκολα κατανοητή από ανθρώπους διαφορετικών χωρών και διαφορετικής κουλτούρας (μέγιστη βαθμολογία: 15 βαθμοί)
• Το Σενάριο δεν πρέπει να προωθεί οποιαδήποτε θεραπεία
Τα δέκα καλύτερα σενάρια που θα ψηφιστούν από το κοινό και τα 10 καλύτερα σενάρια που θα ψηφιστούν από τους διοργανωτές (σύνολο 20 σενάρια) θα αξιολογηθούν από μία Διεθνή Κριτική Επιτροπή. Η Επιτροπή αυτή θα απαρτίζεται από αρκετά άτομα, συμπεριλαμβανομένων ενός ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, ενός ειδικού γιατρού για την ΠΣ και του σκηνοθέτη.
Τα 20 σενάρια θα ανακοινωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 στο Real MS Website. Ο νικητής θα ενημερωθεί προσωπικά και οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2010.

Οδηγίες εισόδου στον ιστότοπο και υποβολής της αίτησης συμμετοχής
1. Εισαγωγή στον ιστότοπο http://www.realmsvoices.com
• Πατήστε πάνω στο πεδίο Register και συμπληρώστε ως εξής:
Username (Όνομα χρήστη): γράψτε ένα όνομα που θέλετε να χρησιμοποιείτε και το οποίο θα πρέπει να θυμάστε για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό ή για να έχετε πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης
Country (χώρα): επιλέξτε από τη λίστα χωρών
E-mail address: συμπληρώστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (προσωπικό e-mail)
Next: πατήστε για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο
2. Θα λάβετε άμεσα στο προσωπικό σας e-mail ένα μήνυμα (αποστολέας RealMS) που θα περιέχει έναν σύνδεσμο (link). Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Real MS website. Στη συνέχεια θα λάβετε και 2ο μήνυμα με τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης (password) για το website.
3. Επιστρέφετε στον ιστότοπο http://www.realmsvoices.com και επιλέγετε το πεδίο Login.
4. Θα χρειαστεί να εισάγετε το Username (Όνομα χρήστη) που έχετε επιλέξει και τον κωδικό πρόσβασης (password)
5. Στο πεδίο Language selector (επιλογή γλώσσας) επιλέγετε Greek (Ελληνικά)
6. Εμφανίζονται στα ελληνικά πληροφορίες για το διαγωνισμό και η αίτηση συμμετοχής που πρέπει να συμπληρωθεί